Ştiri

1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

BERE GRATIS ÎN FESTIVALUL "SINAIA FOREVER"

Bucureşti, 30 septembrie 2005

BERE GRATIS LA "SĂPTĂMÂNA MUZICII ROMÂNEŞTI"

Bucureşti, 22 septembrie 2005

Ediţia a III-a a "Săptămânii Muzicale Româneşti" a avut loc în perioada 19-25 septembrie 2005. Organizatorul, Radio Delta RFI, îşi propune să atragă atenţia asupra muzicii româneşti de calitate, prin intervievarea unor artişti importanţi din peisajul muzical românesc şi prin susţinerea de concerte live în studiourile postului de radio. În acest an, invitaţi pentru susţinerea de recitaluri live în cele 6 zile au fost (în ordine): NSK, Sarmalele Reci, Iris, Bere Gratis, Timpuri Noi, Sensor. Concertele au avut loc în studiourile Delta RFI din Bucureşti (Bd. Mărăşti nr. 65-67, Complex Romexpo - Pavilion 40, Sector1), intrarea fiind liberă.

BERE GRATIS ÎN CONCERTUL UMANITAR "LIVE PENTRU VIAŢĂ"

Bucureşti, 26 iulie 2005

CONCERT BERE GRATIS LA MTV LIVE

Bucureşti, 11 iunie 2005

BERE GRATIS ÎN CARAVANA "OFENSIVA NAŢIONALĂ"

Trupa Bere Gratis a fost implicată în proiectul "Ofensiva Naţională", o serie de concerte pop-rock, concursuri şi surprize organizate de Naţional FM, Naţional TV, N24, Televiziunea Favorit şi Favorit FM. Turneul prin ţară a cuprins concerte la Oradea, Timişoara, Craiova şi Bacău.

BERE GRATIS ÎN CONCERTUL "EUROPA FM LIVE"

Bucureşti, 9 aprilie 2005

În cadrul seriei de concerte "Europa FM live" prilejuite de ziua Europa FM, ediţia 2005 i-a avut ca invitaţi în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti pe Bere Gratis, Holograf, Iris, Proconsul, VH2, Nicola, Activ. Băieţii de la Bere Gratis au renunţat la un concert programat (la Cluj-Napoca) pentru a participa la acest concert aniversar Europa FM (pe care de altfel l-au şi deschis); întârzierea confirmării a fost motivul pentru care ei nu au apărut pe afişul concertului de la Bucureşti. Prezentatorii show-ului au fost realizatorii de la radio Europa FM, George Zafiu, Radu Constantinescu, Bogdan Miu, Adi Luca, Eugen Rusu şi Dan Micu.

FILMAREA VIDEOCLIPULUI PIESEI "CÂMPURI DE LUPTĂ"

Bucureşti, 6 martie 2005

La numai o lună de la concertul pe care l-au susţinut la sala "I.L.Caragiale" a Teatrului Naţional Bucureşti, băieţii de la Bere Gratis au pregătit o altă surpriză! Astfel, duminică - 6 martie - în sala "Irina Nicolau" a Muzeului Ţăranului Român, trupa a filmat videoclipul celui de-al doilea single al albumului Post Restant, intitulat "Câmpuri de luptă".

La filmări au participat foarte multe fete frumoase şi curioase să-i vadă şi să-i asculte pe băieţii de la Bere Gratis! La un moment dat sala se umple de domnişoare aşezate pe jos, care bat ritmul cu piciorul şi fredonează versurile piesei! (o să le vedeţi în videoclip!)

Un moment frumos a fost cel în care Mihai Georgescu (solistul trupei) încerca să aşeze o poză cu Bere Gratis pe peretele unde s-a "deschis" o miniexpoziţie cu fotografiile băieţilor făcute chiar în timpul filmărilor!

Pe parcursul celor 12 ore de filmare, băieţii de la Bere Gratis au dat interviuri pentru presă şi posturi tv, au făcut schimb de instrumente între ei (lui Matei i-a placut de exemplu foarte tare rolul de baterist, pe când Mihai a preferat să pozeze cu chitara lui Matei) şi au comentat meciurile echipei Steaua, a cărui fan înfocat este bineînţeles Mihai.

Cu o regie semnată de Marian Crişan, vom avea parte de un videoclip alb-negru, absolut diferit de celelalte şi care cu siguranţă va face senzaţie!

Peste numai o săptămână videoclipul piesei "Câmpuri de luptă" va putea fi urmărit pe posturile tv muzicale şi nu numai. >Imagini

BERE GRATIS ÎN CONCERT LA CHIŞINĂU

Chişinău, Rep. Moldova, 14 februarie 2005

După concertul extraordinar susţinut pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, formaţia Bere Gratis a pregătit o nouă şi plăcută surpriză. Astfel, membrii formaţiei nu vor petrece Ziua Îndrăgostiţilor alături de iubitele sau partenerele de viaţă, ci vor susţine un concert în Republica Moldova, la Chişinău, chiar pe 14 februarie.

Concertul, ce va avea o durată de aproximativ 60 de minute, va avea loc în cea mai mare piaţă, pe scena din faţa Palatului Parlamentului fiind aşteptaţi peste 30.000 de oameni.

MEGA-CONCERTUL DE LANSARE A ALBUMULUI "POST RESTANT"

Bucureşti, 7 februarie 2005

Pe 7 februarie la Teatrul Naţional din Bucureşti, în Sala Mare s-a dat Bere Gratis… la POST RESTANT!

Concertul a fost exploziv. Într-o regie specială realizată de Bere Gratis, concertul a inclus piese de pe ultimul album, dar şi succese marca Bere Gratis.

Piesa "Ars" a marcat mijlocul concertului şi a fost interpretată de Zoltan de la Sarmalele Reci. Zoli le-a urat prietenilor lui de la Bere Gratis să vândă acest album (Post Restant) în milioane de exemplare, acesta fiind unul dintre cele mai bune pe care el le-a ascultat până acum. Mihai a completat că poate că, în acest caz, vor pleca în America. «Şi acolo Bere Gratis merge cu Sarmalele Reci» (a completat Mihai).

Piesa «Ce mişto» a fost cântată într-o orchestraţie specială (deosebită de cea cunoscută) şi a fost dedicată celui care a fost de la începuturile formaţiei alături de Bere Gratis, Cristi Solomon – inginerul de sunet al formaţiei, şi care a devenit tatăl unei fetiţe superbe exact în 2 februarie 2005, ziua de naştere a lui Mihai.

Focuri de artificii au punctat momentele cele mai importante ale concertului, dându-i acestuia forţa şi sclipirea necesare pentru a se impresiona audienţa.

De la jumătatea concertului toată sala s-a ridicat în picioare şi a cântat alături de Bere Gratis. Un public special pentru a formaţie specială!

În public au putut fi văzuţi: Elisabeta Lipă, Ivan Patzaichin, Cozmin Guşă, Liana Stanciu, băieţii de la Verso şi de la Stigma.

Mihai, Robert, Vlad, Marian şi Matei împreună cu Răzvan Grigorescu (chitară acustică, un colaborator de bază al formaţiei) au de ce să fie mândri!

Au învins la Teatrul Naţional!

Playlist-ul a cuprins următoarele piese:

1. Rază de speranţă
2. Noi doi
3. Poveste de oraş
4. Prietenului meu
5. Câmpuri de luptă
6. Nebun
7. Îţi mai aduci aminte
8. Heroina
9. Ars
10. Post restant
11. Ce mişto
12. Cineva mă iubeşte
13. Străzi albastre
14. Vino mai aproape
15. La tine aş vrea să vin
16. Eu nu am să te las
17. Să nu privim inapoi
18. Cine stă acum lângă mine

Concertul a fost transmis la TVR1 pe 12 februarie 2005. >Imagini

BERE GRATIS CÂŞTIGĂ PREMIUL PENTRU FORMAŢIA ANULUI 2004

Bucureşti, 21 ianuarie 2005

Formaţia Bere Gratis a primit Premiul pentru Formaţia Anului 2004 în cadrul Galei Premiilor Radio Bucureşti, organizată la Romexpo. Ajunsă la a 3-a ediţie, în cadrul acestor gale s-au reunit cei mai apreciaţi reprezentanţi ai vieţii culturale, muzicale şi sociale.