Ştiri

1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

LANSAREA VIDEOCLIPULUI PIESEI "POVESTE DE ORAŞ"

Bucureşti, 15 noiembrie 2003

Bere Gratis a filmat săptămâna trecută videoclipul piesei "Poveste de oraş", piesă lansată pe radio în ziua în care formaţia împlinea cinci ani de la înfiinţare. După această lansare a urmat o perioadă de câteva săptămâni, timp în care Nova Music a strâns scenarii pentru a realiza videoclipul. Cel mai interesant scenariu a venit din partea unei prietene şi admiratoare a muzicii Bere Gratis, Liana Stanciu. Atunci, Nova Music s-a consultat cu băieţii şi i-a propus Lianei să regizeze videoclipul.

Echipa de producţie a fost condusă de un bun prieten de-al lui Miţă, Bogdan Stanciu. Filmările s-au realizat într-o clasă din sediul Universităţii Româno-Americane. Dacă "La tine aş vrea să vin" prezintă dragostea din două perpective, aşa cum e ea vazută prin ochii fetei şi prin ochii băiatului, "Poveste de oraş" vine ca o continuare a acestei modalităţi de prezentare a dragostei, de data aceasta "povestea" fiind valabilă pentru orice vârstă.

Videoclipul începe cu EA, un personaj interpretat de actriţa Margareta Pogonat, şi gândurile acesteia: "Cam prea mult timp pentr-o cafea", gânduri adresate celui mult aşteptat, o viaţă întreagă chiar, dar care, din timiditate, nu a avut curajul de a-şi mărturisi sentimentele. Urmează evoluţia în vârstă a LUI, copil mai mic şi mai mare în interpretarea fraţilor Nicolas & Bogdan Vişoianu, apoi Mihai, solistul formaţiei, şi Claudiu Bleonţ, amândoi în rol de profesori, predând lecţia de timiditate, în final, Claudiu jucând cu măiestrie rolul bătrânului timid. El nu realizează nici în finalul clipului că este un timid incurabil!

Mesajul videoclipului: există dragoste la orice vârstă! >Imagini
 

MIHAI CÂNTĂ CU IRIS

Bucureşti, 1 noiembrie 2003

Mihai a colaborat la proiectul I.R.I.S. 4motion al trupei Iris prin interpretarea a 3 piese: "Doar un sărut", "Vise" şi "Totul sau nimic". În concertul ce a avut loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, Mihai a fost pe scenă alături de alţi invitaţi implicaţi în acest proiect muzical. >Imagini

CONCERT EXPLOZIV BERE GRATIS ÎN BECKER BRAU

Bucureşti, 30 octombrie 2003

Cine a trecut prin Becker Brau joi, 30 octombrie, a fost o persoană norocoasa. Bere Gratis a oferit publicului un concert de zile mari... ei au cântat trei ore, fiind pe toată durata concertului aclamaţi de publicul foarte numeros. Ca de obicei, Bere Gratis a satisfăcut prin calitate şi profesionalism. Daca nu aţi ajuns la Becker Brau, să fiţi convinşi că aţi pierdut unul dintre cele mai bune concerte Bere Gratis!

Piesa "Străzi albastre" s-a bucurat de o interpretare deosebită, deoarece Mihai l-a chemat alături de el pe scenă pe unul dintre cei mai buni prieteni ai lui, Lucian, student la Conservator, o voce cu adevarat specială! Audienţa a fost copleşită! >Imagini

BERE GRATIS - CONCERT "SPECIAL PENTRU PRIETENI"

Bucureşti, 2 octombrie 2003

Seara de 2 octombrie a fost specială pentru Bere Gratis. Baieţii şi-au aşteptat prietenii şi admiratorii în clubul End Zone din Regie. În cinstea celor care le-au fost alături timp de cinci ani, ei au susţinut un concert extraordinar.

Într-o atmosferă destinsă şi foarte prietenească, formaţia a interpretat cele mai cunoscute şi mai îndrăgite piese: "Străzi albastre", "La tine aş vrea să vin", "Poveste de oraş", "Nebun", "Vino mai aproape", "Ce mişto", "Ultra fete" şi multe, multe altele.

S-au cântat şi evergreen-uri din repertoriul Queen, Tina Turner, Five Young Cannibals.

Timp de două ore cât a durat concertul, prietenii au fost alături de Mihai, Robert, Matei, Vlad şi Marian şi au cântat toate versurile pieselor împreună cu aceştia.

Au fost alături de băieţii de la Bere Gratis: băieţii de la Cassa Locco, Parlament, Bosquito, Verso.

Concertul s-a încheiat cu "Îţi mai aduci aminte", piesă de pe primul album al formaţiei, care a fost cântată în genunchi de către Mihai, ca omagiu adus începuturilor formaţiei Bere Gratis şi a evoluţiei acesteia în decursul timpului. >Imagini

DE ZIUA LOR, BERE GRATIS LANSEAZĂ UN NOU SINGLE

Bucureşti, septembrie 2003

În data de 20 septembrie, Bere Gratis împlineşte 5 ani de existenţă. Cu această ocazie, trupa lansează cel de-al treilea single de pe albumul «Acolo Sus», intitulat «Poveste de oraş». Inspirată din viaţa lui Robert, cel care din timiditate a ratat câteva fete frumoase întâlnite în troleibuz, piesa a luat naştere destul de repede. Cu partea de compoziţie a venit Vlad, iar versurile au venit de la sine, a fost pur si simplu inspiraţie de moment.

Videoclipul va urma bineînţeles, la scurt timp după lansarea pe radio.

Single-ul «Poveste de oraş» vine după foarte cunoscuta «Străzi albastre» şi după hitul verii, «La tine aş vrea să vin», pentru care s-au filmat două videoclipuri ce s-au completat unul pe celalalt, constituind o premieră în România.

LANSAREA ALBUMULUI "ACOLO SUS"

Bucureşti, 26 iunie 2003

Joi 26 iunie a avut loc lansarea celui de-al treilea album al grupului Bere Gratis. Intitulat „Acolo sus”, albumul nu putea fi lansat decât undeva... sus! Terasa „La Motoare” a fost, deci, o alegere implicită.

Montarea echipamentului de scenă a început sub ameninţarea unui cer plin de nori, dintre care soarele apărea, amăgitor, doar din când în când. Întrerupte des de pauze de "rugăciune" menite să ţină ploaia departe, pregătirile au fost finalizate exact în momentul în care primii stropi începeau să cadă, adică în jurul orelor 19:30 când terasa devenise neîncăpătoare. Ploaia s-a dovedit însă doar o sperietură pentru că s-a limitat doar la câţiva stropi, îndeajuns numai pentru a-i speria pe cei nehotărâţi să rămână alături de Bere Gratis la sărbătoarea lor. Prilej de bucurie, în schimb, pentru fanii şi prietenii grupului, care au profitat imediat de cele câteva mese care se eliberaseră. Printre cei din urmă, băieţii de de la Bere Gratis s-au bucurat să-i salute pe membrii grupurilor Holograf, Proconsul, Vank, Hi-Q, Sarmalele Reci, Gaz pe Foc. O adevarată surpriză a fost şi apariţia celui mai în vogă sportiv român al momentului, Leonard Doroftei, proaspăt fan al grupului.

Concertul, care a durat aproximativ o oră şi jumătate, a reunit toate cele 8 hit-uri consacrate ale trupei, punctate pe alocuri de focuri de artificii, alături de piese de pe primele două albume şi întreg track-list-ul celui de-al treilea.

Întrebat cum ar caracteriza acest album în 30 de secunde, Mihai, solistul grupului, a reuşit s-o facă într-un timp mult mai scurt, enumerând dintr-o suflare: „Robert, Matei, Vlad, Marian şi Mihai”, înţelegând prin asta că acest album reflectă cele mai intime trăiri ale tuturor membrilor grupului.

Publicul a uitat foarte repede de ameninţarea ploii şi a cântat alături de Bere Gratis, rechemând formaţia la scena de încă două ori pentru bis-uri.

Terasa s-a golit târziu în noapte după ce, timp de mai bine de o oră, membrii grupului au dat interviuri, au facut poze şi au împărţit autografe. >Imagini