Ştiri

1998 1999 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009

Bere Gratis şi Cerbul de Aur 2009

2 septembrie 2009

Mihai a interpretat piesa formaţiei Queen - "I want to break free" - în deschiderea celei de-a 17-a ediţii a Festivalului "Cerbul de Aur" 2009 (Braşov). Deşi nu a participat efectiv în festival, formaţia Bere Gratis şi-a făcut simţită prezenţa pe scenă în concurs prin două piese: "Curcubeu" (compozitor: Vlad Vedeş, interpret Nikolay Demidov - Rusia) în prima seară şi "În braţe" (compozitor Robert Anghelescu, interpret Rolf Jr. - Estonia) în a doua seară de festival.

Marian şi-a întâlnit idolii de la Dream Theatre

Marian, bateristul formaţiei Bere Gratis, şi-a întâlnit idolii de la Dream Theater într-un concert ce a avut loc la Kavarna (Bulgaria) pe 3 iulie 2009. Pentru câteva minute s-a întreţinut cu Mike Portnoy (bateristul trupei) şi a facut poze cu cei de la Dream Theatre.

Marian şi Dream Theatre
Marian şi Dream Theatre

Marian şi Mike Portnoy
Marian şi Mike Portnoy

 

Albumul "Live X" este disponibil în magazine

Bere Gratis - Live X

Este vorba despre un dublu CD audio ce conţine 24 piese. Primele 20 de piese reprezintă playlist-ul concertului aniversar "Bere Gratis - 10 ani" ce a avut loc la Teatrul Naţional din Bucureşti pe 23 februarie 2009, înregistrate live cu această ocazie. Discul conţine încă 2 piese, deja cunoscutele "Vacanţă la Roma" şi "Gloria" (în două variante, album şi remix), ca un preambul la următorul disc de studio al formaţiei, "Pe marele ecran", ce se doreşte a fi lansat în toamna anului 2009. Mai multe informaţii despre albumul "Live X" găsiţi aici.

Din 19 iunie 2009, albumul "Live X" este disponibil în magazine. Puteţi comanda online albumul de pe site-ul Diverta Online.

Bere Gratis la Festivalul Callatis 2009 şi în campania ECO Litoral

Bere Gratis a participat la Festivalul Callatis 2009, fiind implicată totodată şi în noua campanie de ecologizare a litoralului românesc, ECO LITORAL.

Eveniment: Bere Gratis în proiectul "Ce n-a văzut Parisul"

Bere Gratis în proiectul "Ce n-a văzut Parisul"

Sub egida Centrului Cultural European sector 6, Bere Gratis şi "Bucharest Wind Orchestra" vă invită la un experiment cultural deosebit, nemaiîntâlnit în România. Muzica rock, îmbogăţită de acordurile primei orchestre simfonice de suflători din România, se va auzi duminică, 26 iulie 2009, de la ora 19:00, în Piaţa Revoluţiei din Bucureşti.

Această colaborare inedită se anunţă de durată, concertul din 26 iulie fiind primul dintr-un proiect mai amplu intitulat "Ce n-a văzut Parisul".

Organizatori: Centrul Cultural European sector 6, Asociaţia "Inima Copiilor", Prima TV şi Magic FM.

Vlad Vedeş, din nou tătic

Pe 10 iunie 2009, în familia lui Vlad Vedeş, chitaristul formaţiei Bere Gratis, a apărut un nou membru, Ioana. Tătic pentru a doua oară, Vlad încearcă să facă faţă cu brio pe toate planurile. Şi reuşeşte...

Bere Gratis la PRO FM

Luni, 25 mai 2009, de la ora 20:00, trupa Bere Gratis a fost invitată în emisiunea ProFM'sCOOL realizată de Bogdan Nicolai la PRO FM. Muzică live, unplugged. După cum excelent se autointitulează, "ProFM'sCOOL, o emisiune de speriat playback-ul"! Puteţi asculta şi downloada emisiunea de pe site-ul Pro FM.

Bere Gratis lansează noul single "Gloria"

Bucureşti, 23 mai 2009

Bere Gratis lansează pe Myspace noul single"Gloria", piesă ce promovează albumul "Live X" înregistrat la Teatrul Naţional din Bucureşti cu ocazia concertului "Bere Gratis - 10 ani" din 23 februarie 2009. Puteţi viziona noua piesă "Gloria", piesă cu care a debutat concertul aniversar prilejuit de cei 10 ani de carieră muzicală a trupei.

Vizitaţi pagina www.myspace.com/beregratis pentru a asculta "Gloria", noul single Bere Gratis. Piesa este prezentată în varianta de studio, dar şi în varianta live.

În urma opţiunilor exprimate online pe slagartop.wordpress.com sau trimise pe e-mail, piesa "Gloria" a ocupat locul 3 în clasamentul lunii iunie a emisiunii "Şlagăr Top" difuzată la Radio România Actualităţi. "Gloria" a acumulat 4572 voturi. Mulţumim tuturor celor ce au apreciat şi votat această piesă!

Concertul aniversar "Bere Gratis - 10 ani" la TVR 1

Vineri, 1 mai 2009, de la ora 15:20, postul TVR 1 va difuza înregistrarea concertului aniversar "Bere Gratis - 10 ani" (în reluare de la ora 1:50). Dacă doriţi să (re)trăiţi o oră şi jumătate din momentele magice ale concertului (sau să vedeţi ce aţi pierdut), fiţi cu ochii pe TVR 1!

Concert Bere Gratis la Zilele Caransebeşului

Duminică, 26 aprilie 2009, trupa Bere Gratis a susţinut la Caransebeş un concert în cadrul festivităţilor denumite "Ruga de la Caransebeş", eveniment ce a putut fi urmărit live pe Internet. Vă oferim înregistrarea acestui concert.

 

Concert umanitar Bere Gratis în proiectul "March on Stage" 2009

Duminică, 29 martie 2009, de la ora 21:00, vă invităm în Hard Rock Cafe Bucureşti (Parcul Herăstrău) pentru a participa la un concert caritabil destinat copiilor cu Sindromul Down. Alături de Vank şi Spitalul de Urgenţă, Bere Gratis participă la proiectul "March on Stage" ce are loc din 2005 în reţeaua Hard Rock International în luna martie a fiecărui an.

Şedinţele de terapie prin muzică vor fi susţinute de specialişti din cadrul Centrului de Intervenţie Timpurie "Suflet de curcubeu", un proiect al Asociaţiei Caritas Bucureşti, prin intermediul Centrului de Resurse Sindrom Down şi în parteneriat cu Asociaţia Up Down. Fondurile strânse din vânzarea biletelor (35 lei) vor fi donate acestui centru.

Bere Gratis au împlinit 10 ani

"Mitza si compania au suflat in tortul cu 10 lumanari si au sarbatorit intr-un concert cu sala plina..."

Urmăriţi reportajul prezentat pe MTV România...

23 februarie 2009, ora 20: Concert "Bere Gratis - 10 ani" la TNB

Concert aniversar "Bere Gratis - 10 ani"

Radio Europa FM prezintă "Bere Gratis - 10 ani", concertul aniversar prin care vom sărbători 10 ani de existenţă a trupei Bere Gratis. Vă invităm luni, 23 februarie 2009, de la ora 20:00, la Teatru Naţional din Bucureşti.

Mulţumim tuturor celor ce au fost alături de noi, la bine şi la greu, în toţi aceşti ani şi vă aşteptăm pe toţi la "Bere Gratis - 10 ani". Un spectacol de excepţie în care muzica, versurile, luminile şi emoţiile vor crea, sperăm, o atmosferă de neuitat.

Biletele se găsesc la casa de bilete a Teatrului Naţional Bucureşti, reţeaua Diverta, magazinul Muzica, casieria Sălii Palatului şi online pe www.bilete.ro şi www.blt.ro. Copiii sub 6 ani au acces gratuit, fără loc rezervat (vor fi ţinuţi în braţe sau vor sta pe locurile părinţilor).

Co-producător: Televiziunea Română

Sponsori: Energy Holding, Exim Bank, Algernon

Parteneri media: Music Channel, Jurnalul Naţional, Şapte Seri, Popcorn, stiumuzica.ro, muzicabuna.ro

Event manager: Cat Music, Music Services International, Fundaţia Alb-Negru

Producător: Bere Gratis

Bere Gratis: Nu avem fani, avem prieteni

Interviu publicat pe site-ul Bestmusic.ro. Autor: Laura Galan (Best Music), 23 februarie 2009

"Una dintre piesele noastre are refrenul - Eu nu am sa te las / Sa nu ma lasi nici tu" - cred ca asta este relatia dintre noi si prietenii nostri", afirma Nicu Avram.

Urmăriţi tot interviul pe site-ul Bestmusic.ro

Bere Gratis au împlinit un deceniu

Articol publicat pe site-ul BRAVO net

Sala plină la concertul aniversar de 10 ani al formaţiei Bere Gratis! Trupa - formată din Miţă, Nicu, Robert, Vlad şi Marian - a susţinut un spectacol deosebit la Teatrul Naţional Bucureşti pe data de 23 februarie, avându-i ca invitaţi pe Virgil Ianţu, Alexandra Ungureanu, Tudor Chirilă şi Cornel Ilie de la Vank. Concertul a fost presărat din plin de momente artistice, cu lumini, imagini pe fundal, un pat montat în mijlocul scenei, momente din public, precum şi recitarea deosebită a „Eu nu am să te las” de către actorul Claudiu Istodor. Au concentrat un deceniu într-un concert de două ore plin de magie şi căldură, în care toţi oamenii prezenţi - consideraţi nu fani, ci prieteni - au vibrat la unison. În cadrul spectacolului, Bere Gratis au interpretat şi noul lor single „Vacanţă la Roma”, o piesă cu mari şanse de hit. La mulţi ani!!

Bere Gratis: "Muzica e mai mult decat un job"

Interviu acordat, in exclusivitate, ziarului Monitorul de Sibiu. Autor: Raluca NICOLAE, 10 februarie 2009

 

„Bere Gratis inseamna muzica de calitate, facuta cu profesionalism, seriozitate si respect pentru «Maria Sa, Publicul»“, Bere Gratis

Reporter: Cu ce ocazie la Sibiu?
Bere Gratis
: Nu are o legatura stricta cu concertul de 10 ani, dar este parte din rodul muncii noastre de zece ani. Am raspuns cu multa placere si afirmativ invitatiei organizatorilor - Cafe Atrium - pentru a sustine un concert in aceasta cafenea. Este primul concert Bere Gratis sustinut intr-o cafenea, din cate ne aducem aminte.

Rep.: Ce amintiri va leaga de acest oras?
B. G.
: Destule si frumoase. Primul concert la Sibiu a avut loc in 2001 cu caravana Radio Contact, in parcarea din fata hotelului Bulevard. De atunci incoace am cantat de multe ori in Sibiu si chiar si atunci cand tranzitam orasul oprim 20-30 de minute. In plus, Robert are cativa prieteni aici si vine deseori in centrul vechi al orasului sa bea o cafea. Nicu este indragostit iremediabil de Sibiu, fiind un mare admirator a tot ceea ce tine de Evul Mediu. Ne place mult atmosfera deosebita  a centrului si venim de fiecare data cu mare drag sa ne „imbaiem“  mintea si sufletul in acest loc.

Rep.: Cum gasiti publicul de aici?
B. G.
: Publicul ardelean si banatean este un public pe care il castigi mai greu, dar pe care te poti baza cu incredere odata ce l-ai adus de partea ta.

Rep.: Cat de bine mai este receptat stilul vostru muzical?
B. G.
: Ne facem cu greu loc printre atatea muzici de dans, dar atata timp cat vor exista oameni sensibili, muzica Bere Gratis isi va gasi ecoul in randurile acelor oameni. Incercam sa cantam un pop-rock modern, de actualitate, si ne place sa credem ca si reusim acest lucru.

Rep.: De-a lungul celor 10 ani de activitate, probabil ca ati trecut prin multe impreuna. Care sunt cele mai amuzante amintiri?
B. G.
: Au fost destule amuzante, mai ales acum, cand ne amintim de ele. Cazaturi pe scena, plecat in turneu si bagajele uitate la Bucuresti, doi dintre noi au coborat din tren pentru a cumpara ceva si au pierdut trenul si altele.

Rep.: Cum era Bere Gratis in 1999 si cum este acum, in 2009? Au existat schimbari majore?
B. G.: Am acumulat experienta si suntem la un stadiu matur al existentei noastre muzicale. Dar am ramas copii in sufletele noastre si asa am vrea sa ramanem. Iar amestecul acestor doua lucruri in creuzetul creatiei va rezulta intr-o muzica plina de fortta si candoare. Vorbind de schimbari majore, fiecare nou membru al trupei a pus umarul la o directionare a trupei catre un sound modern. Cativa ani de zile am colaborat cu un inginer de sunet care ne-a fost si producator muzical. Deci putem spune ca acest lucru ne-a preocupat dintotdeauna.

Rep.: Au fost momente in care v-ati gandit sa renuntati la muzica pentru a face altceva ?

B. G.: Niciodata. Ar fi insemnat sa renuntam la noi insine. Muzica este mai mult decat un job. Au fost si momente mai grele, dar am mers inainte de dragul muzicii. Parafrazand versurile melodiei „In brate“, ea ne-a fost felinar in asta lume.

Rep.: Exista anumite copromisuri pe care trebuie sa le faceti pentru a va mentine pe piata muzicala?
B. G.
: Nu le putem numi compromisuri, e un cuvant urat, ci mai degraba negocieri. Intre noi, membrii trupei si apoi intre noi si altii (casa de discuri etc). Daca ar fi sa numim unul, dar pe jumatate, ne-am gandi la faptul ca unii organizatori de concerte in cluburi vor sa cantam cover-uri, iar noi ne-am dori sa cantam doar muzica noastra.

Rep.: Cautand pe Internet mai multe informatii despre voi am descoperit un lucru care m-a uimit: o adresa de messenger a trupei.
B. G.
: Este o alta „scurtatura“ intre noi si publicul nostru. Ideea ii apartine lui Nicu, basistul nostru, care se ocupa personal (impreuna cu webmasterul site-ului) de aceasta interfata care este net-ul. El citeste mail-urile si raspunde celor ce ne-au scris. Pe langa adresa www.beregratis.ro, avem si o adresa de MySpace: www.myspace.com/beregratis.

Rep.: Noua voastra piesa, „Vacanta la Roma“, incepe sa prinda din ce in ce mai mult teren. Ce planuri de viitor aveti?
B. G.
: Ne bucura faptul ca noul single isi gaseste deja ecoul in randurile publicului (apropo, a fost lansata pe MySpace). Cu ajutorul ei promovam concertul de pe 23 februarie de la TNB si ea va face parte din albumul preconizat sa apara la sfarsitul lunii mai. Deja este prezenta in topuri.

Rep.: La ce sa se astepte sibienii de la concertul de vineri?
B. G.
: Concertul va dura in jur de 90 de minute si va fi un preambul al concertului de la Teatrul National Bucuresti. Vom canta aproape toate hit-urile formatiei iar grosul cantecelor va fi format din melodii de pe albumele „Acolo sus“ si „Revolutie de catifea“. In plus, pe linia deja cunoscuta, „Vacanta la Roma“, vom mai canta o piesa de pe urmatorul LP, „Gloria“.

Rep.Cum va simtiti acum, dupa 10 ani de Bere Gratis? Cat de multumiti sunteti de ceea ce ati realizat pana acum si ce doriti sa schimbati pe viitor?
Robert
: Ma simt ca intr-un „montagne-rousse“ si ma ia ameteala cand privesc inapoi, de unde am plecat, dar nu din cauza inaltimii. Sunt undeva, pe un drum care urca si coboara si stiu ca anumite lucruri as fi putut sa le fac mai bine. Poate in viitor, cand voi mai trece prin situatii similare voi face mai bine ceea ce am de facut.

Vlad: Dupa 10 ani ne simtim fericiti, ca intr-o relatie in care iti doresti de la inceput sa dureze si in care timpul zboara, dar privind inapoi iti dai seama cu bucurie ca fiecare om care a trecut a contribuit la stabilitatea de acum. Suntem multumiti ca pana acum, pasiunea noastra pentru muzica a castigat in lupta cu greutatile pe care le-am intampinat odata cu dorinta de a face muzica noastra cunoscuta. Pe viitor, ne dorim sa putem schimba cu muzica noastra conceptia majoritatii si sa o indreptam mai mult spre muzica creata cu ajutorul instrumentelor si nu cu cel al calculatorului.

Marian: Ma gandesc cu placere la ziua cand am ajuns in Bucuresti, la Facultatea Romano-Americana, cu bagaje, cu setul de tobe si cu ceva emotii, unde ma asteptau colegii, acolo fiind sala de repetitii la vremea aceea. Pentru mine, atunci incepea o noua etapa a vietii... De atunci au trecut sapte ani, ani minunati plini de bucurii si de satisfactii, pentru ca faceam ce mi-am dorit cel mai mult in viata - muzica ! Privesc in urma si vad foarte multa munca, fara de care nu poti face nimic, o munca invaluita in pasiune si mult suflet. Cred ca este cea mai frumoasa formula Bere Gratis si nu imi doresc schimbari, e foarte bine asa cum suntem si imi doresc sa ne vedem si la 20 de ani tot asa.

Nicu: Am fost legat sufleteste de colegii mei cu mult timp inainte de a fi membru al trupei. Cu Vlad si cu Marian am copilarit in acelasi cartier din Galati si am cantat impreuna in alte formatii. Pe Mihai si pe Robert i-am cunoscut in 2005 cand am cantat impreuna intr-un concert la Medgidia (unde Vlad m-a rugat sa-l inlocuiesc). Bere Gratis este un grup de prieteni (inainte de a fi o formatie) care se intalnesc pentru a face muzica impreuna si care au idealuri artistice comune. Bere Gratis inseamna muzica pornita din suflet -aceasta este cea mai mare realizare. Inseamna sensibilitate. Neimpliniri ? Vad cu tristete cum ARTA este pangarita, mutilata si inlocuita de kitsch si derizoriu de pseudovedete.

Mihai: Bere Gratis este o traire perpetua. Chiar si momentele mai putin placute cu siguranta au un rost in ecuatia unui grup muzical. Suntem mai mult decat multumiti. Am realizat insutit fata de ceea ce ne-am propus in faza initiala. Sa ne dea Dumnezeu inspiratie ca, restul e partea cea mai usoara.

Bere Gratis vă trimite în "Vacanţă la Roma"

 Vacanta la Roma

Prin intermediul celui mai recent single marca Bere Gratis, vă invităm într-o "Vacanţă la Roma" în zbor printre nori. Ascultaţi noua piesă "Vacanţă la Roma", lansată în premieră pe Internet la adresa www.myspace.com/beregratis, piesă ce a promovat super-concertul "Bere Gratis - 10 ani" de la Teatrul Naţional din Bucureşti din 23 februarie 2009.

Piesa "Vacanţă la Roma" a obţinut primul loc în Topul lunii ianuarie 2009 a emisiunii Şlagăr Top (Radio România Actualităţi). În urma voturilor online înregistrate până pe 15 februarie 2009 la adresa http://slagartop.wordpress.com/, piesa a obţinut detaşat primul loc, cu 302 voturi (29%), la 24 voturi de locul 2.

"Bere Gratis - 10 ani" - Conferinţă de presă

Joi, 19 februarie 2009, ora 11, la Cafeneaua Pascucci din Bucureşti (Calea Dorobanţilor nr. 152) a avut loc Conferinţa de presă prilejuită de concertul aniversar "Bere Gratis - 10 ani".

Urmăriţi în această perioadă mass-media (presa tipărită şi audio-video - posturi radio şi TV generale, de ştiri sau muzicale) pentru a afla noi amănunte din activitatea noastră! Aspecte de la conferinţa de presă vor fi amplu prezentate pe diverse canale, aşa că fiţi pe fază! Ne vedem luni, 23 februarie 2009, de la ora 20:00, la TNB! Noi vom fi acolo... Voi?

Interviu BERE GRATIS în BizCampus

Redactor: Andrei Mocanu, 6 februarie 2009

Trupa Bere Gratis a acordat un interviu pentru site-ul BizCampus. Gata să aniverseze 10 ani de existenţă, băieţii au recunoscut că le vine greu să creadă cât de repede a trecut timpul şi că pentru a rezista în muzică ai nevoie de mai mult decât imagine.

Interviul complet îl puteţi găsi pe site-ul bizcampus.ro

Bere Gratis în emisiunea "Bravo Show" Kanal D (31 ianuarie 2009)